• Головна
  • Україна
  • Суддю з Одещини, який допомагав ухилянтам, відсторонили від роботи

Суддю з Одещини, який допомагав ухилянтам, відсторонили від роботи

Олександр Боярський у суді, 16 січня 2024, фото Олексія Аруняна / «Ґрати»

Суддю Олександра Боярського відсторонили від здійснення правосуддя до 9 березня

Вища рада правосуддя відсторонила від посади колишнього голову Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Олександра Боярського, якого підозрюють в організації схеми з уникнення мобілізації, яка полягала у оформленні чоловіків єдиними опікунами дитини. Про це в середу, 24 січня, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура, не вказавши імені судді. Однак з повідомлення випливає, що йдеться саме про Боярського — дозвіл на відсторонення його від посади ВРП надала напередодні.

Як повідомили в САП, Строк відсторонення — до 9 березня 2024 року, в межах строку досудового розслідування. Раніше правоохоронці встановили, що суддя одержав 1500 доларів за обіцянку ухвалити рішення щодо встановлення місце проживання неповнолітньої дитини із батьком, аби батько дитини використовував таке рішення для уникнення мобілізації та як підставу для виїзду з нею за кордон.

16 січня слідчий суддя ВАКС застосував до Боярського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 1 059 800 грн застави. Заставу було внесено, тож САП звернулась до ВРП з клопотанням про відсторонення його від здійснення правосуддя.

Тим часом журналісти з’ясували, що впродовж 2023 року в родини Боярського з’явилася дорога нерухомість. Родичі судді за рік купили майна на 500 тис. доларів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності