• Головна
  • Україна
  • Низка чиновників та суддів під час війни поповнили свій автопарк елітними авто

Низка чиновників та суддів під час війни поповнили свій автопарк елітними авто

Низка чиновників та суддів під час війни поповнили свій автопарк елітними авто

Зокрема, двоє суддів зі Львівщини придбали автомобілі вартістю понад 1 млн грн

Під час повномасштабної війни українські депутати, судді, працівники МВС та ДБР поповнили свої автопарки елітними авто. Зокрема, деякі чиновники придбали автомобілі Tesla, Lexus, BMW та Audi, йдеться у розслідуванні "Схем", які проаналізували електронні декларації з Державного реєстру. Розслідування журналісти оприлюднили 18 грудня.

Згідно із деклараціями, суддя Харківського апеляційного суду Сергій Шабельніков у грудні 2022-го року придбав автомобіль Lexus NX 350H. Вказана вартість машини — 2 млн 185 тис. грн. Шабельніков повідомив, що придбав Lexus за власні гроші, бо йому “у Харкові потрібна надійна автівка”.

Суддя Восьмого апеляційного адмінсуду у Львові Тетяна Шинкар у вересні 2022 року стала власницею Audi Q7 2022 року випуску. Вартість авто — 2,7 млн грн. У розмові з журналістом Шинкар пояснила, що “зробили замовлення на цю автівку ще рік перед тим”.

Суддя Турківського райсуду на Львівщині Ростислав Ференц у 2023 році взяв кредит для купівлі Toyota Corolla 2023 року випуску, її вартість — у 1 млн 338 тис. грн. Суддя зазначив, що він оформив кредит для того, аби дружина купила автівку.

Купували нові автомобілі і працівники правоохоронних органів. У травні 2022-го року директор Департаменту інформатизації МВС України Олександр Михайлов отримав 898 тис. грн допомоги від матері. Наступного дня Михайлов придбав електрокар Tesla Model Y 2020-го року випуску. Вартість автомобіля — 1,2 млн грн.

15 вересня 2022-го керівник відділу ДБР Олександр Говорущак подав до НАЗК декларацію про те, що став власником авто BMW X5 2018-го року випуску, вказавши вартість в 1 млн 350 тис. грн.

Заступник міського голови Ужгорода Вадим Борець наприкінці 2022-го вказав, що став власником автомобіля BMW X7 XDRIVE 30D 2022 року випуску, його вартість – півтора мільйона гривень. На прохання про коментар Борець заявив, що “не знає, з ким розмовляє”.

Також журналісти “Схем” виявили двох нардепів з фракції “Слуга народу”, які у серпні 2022-го придбали елітні авто. Голова комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак став власником автівки BMW 530E, її вартість – 1 млн 200 тис. грн.

Ще один нардеп, член парламентського комітету з питань енергетики та ЖКГ, Євген Пивоваров придбав Audi A8 2020-го року випуску. Вказана у декларації вартість – 1 млн 300 тис. грн.

Обидва депутати відмовилися давати журналістам коментарі телефоном. Пізніше Сергій Бабак надіслав повідомлення, та зауважив, що він допомагає військовим, “хоча на цьому і не піариться”, а перед купівлею нового автомобіля він продав інше BMW за 600 тис. грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності