• Головна
  • Україна
  • Родина судді з Одещини, який допомагав ухилянтам, за рік придбала майна на 500 тис. доларів

Родина судді з Одещини, який допомагав ухилянтам, за рік придбала майна на 500 тис. доларів

Суддю Олександра Боярського підозрюють у допомозі ухилянтам за хабарі, фото 368.media

Родина судді Білгород-Дністровського райсуду Одеської області Олександра Боярського, якого раніше викрили у тому, що він допомагав ухилянтам за хабарі, стала власниками дорогої нерухомості у 2023 році на понад 500 тисяч доларів. Про це йдеться в розслідуванні агенції «Слідство.Інфо».

Нагадаємо, правоохоронці вважають, що суддя Боярський причетний до масштабної корупційної схеми, яка дозволяла чоловікам призовного віку уникати мобілізації й виїжджати за межі України. Ця схема передбачала видачу судових рішень щодо встановлення місця проживання неповнолітньої дитини із батьком, аби він використовував таке рішення як підставу для виїзду з нею за кордон. Протягом 2022-2023 року кількість таких справ виросла серед усіх судів України, але тільки в Білгород-Дністровському міськрайонному суді Одеської області їх розглядали найбільше. Правоохоронці кажуть про понад 1000 рішень.

Місцеві медіа називають Олександра Боярського суддею-мільйонером. У його декларації за 2022 зазначено, що він має на рахунках 72 075 доларів США, 45 962 євро та 2 955 223 гривні.

Олександр Боярський займається лише суддівством та викладає в університеті й не має ніякого бізнесу. У сім’ї Боярського підприємці тільки його родичі — Зоя Боярська, Володимир Боярський та Ганна Боярська. Вони мають багато нерухомості в Одесі та області, яку здають в оренду.

Суддя Боярський задекларував, що безоплатно користується квартирою, яка належить Зої Боярській. Також у деклараціях вказано, що суддя безоплатно користується машиною та квартирою, які належать Ганні Боярській.

Ганна і Володимир теж фігурують у деклараціях судді, наприклад, вони дарують судді гроші. У 2021 році Ганна і Володимир подарували Боярському 268 тис. грн, а у 2020 році — 300 тис. грн.

Журналісти звернули увагу на те, що Ганні Боярській у 2023 році подарували 5 квартир у ЖК «Aqua Marine». У інтернеті ціни за один метр квадратний у цьому житловому комплексі коливаються від 700 доларів й до 1400 доларів. Загальна площа квартир, якими володіє Ганна, складає майже 322 квадратних метри. Тобто, Ганна Боярська, за найскромнішими підрахунками, отримала у 2023 році в подарунок нерухомості на 225 тис. доларів.

Володимир Боярський теж отримав дорогу нерухомість у 2023 році. Так, він придбав під Одесою три земельні ділянки. За даними Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, їх вартість складає майже 10 млн грн (близько 264 тис. дол.). Також він став власником двох квартир в Одесі, загальна площа яких складає 106,2 квадратних метри.

Журналісти зателефонували судді Олександру Боярському, щоб дізнатись звідки у його родичів кошти на нову нерухомість у 2023 році, але він відмовився спілкуватися з журналістами.

Боярського та ще трьох суддів Білгород-Дністровського райсуду Одещини затримали 9 січня. 12 січня Вища рада правосуддя дозволила затримати Олександра Боярського. Але на засідання ВРП суддя не прийшов, не було на засіданні ВРП, бо він, за його ж словами, хворів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності