Сімейна лікарка зі Львівщини продавала ухилянтам довідки про інвалідність

Сімейна лікарка зі Львівщини продавала ухилянтам довідки про інвалідність

За 4 години перебування на роботі жінка зібрала 5 тис. доларів хабарів

Служба безпеки України затримала на хабарі у 1200 доларів США сімейну лікарку одного з медичних закладів на Львівщині. Жінка продавала ухилянтам довідки про інвалідність. Про це повідомили 26 січня у СБУ Львівщини.

СБУ також встановила, що у цьому закладі медики виписували довідки, які давали змогу отримати інвалідність чоловікам призовного віку для уникнення мобілізації. Правоохоронці задокументували злочинну діяльність медиків та затримали одну із них під час отримання 1200 доларів хабаря. 50-річнна сімейна лікарка раніше обіймала посаду керівника ЛКК (лікарської консультативної комісії) однієї з центральних лікарень області. Жінці повідомили про підозру за хабар.

Під час огляду кабінету лікарки там виявили 5 000 доларів США. За попередніми даними це хабарі, які вона отримала за 4 години робочого дня.

Окрім цього провели обшуки помешкання жінки та вилучили:

  • понад 30 тисяч доларів та 4 тисячі євро
  • конверти з різними сумами валюти, на яких були зазначені особисті дані осіб чоловічої статі
  • а також чорнові записи щодо встановлення особам інвалідності та інші медичні документи, які підтверджують протиправну діяльність

Суд вирішив тримати жінку під вартою з альтернативою внесення застави. Зараз встановлюють й інші особи, які причетні до вказаної протиправної схеми.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності