На Львівщині затримали 57-річну жінку, яка допомагала ухилянтові перетнути кордон

На Львівщині затримали 57-річну жінку, яка допомагала ухилянтові перетнути кордон

Жінка уклала з ним шлюб, щоб його пропустили, як супроводжуючого особи з інвалідністю

На Львівщині правоохоронці затримали 57-річну мешканку Черкащини, яка допомагала військовозобов'язаному чоловіку виїхати до Польщі. Жінка з інвалідністю уклала шлюб з 44-річним хмельничанином, щоб його пропустили через кордон, повідомила пресслужба Західного регіонального управління Держприкордонслужби України у середу, 3 січня.

За даними правоохоронців, випадок трапився 31 грудня 2023 року. 57-річна мешканка Черкащини з інвалідністю та 44-річний хмельничанин їхали до Польщі через пункт пропуску «Краківець». Для того, щоб чоловіка пропустили через кордон, пара надала правоохоронцям свідоцтво про шлюб та посвідчення про інвалідність II групи жінки.

«В ході додаткової перевірки оперативні співробітники Львівського загону встановили, що горе-наречені уклали шлюб, аби чоловік міг виїхати за кордон як такий, що здійснює супровід особи з інвалідністю», — розповіли правоохоронці. Пізніше пара зізналася, що шлюб дійсно уклали за розрахунком. 57-річній мешканці Черкаської області повідомили про підозру в незаконному переправлення людини за кордон. Їй загрожує до п'яти років ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності