На Львівщині викрили злочинну групу, що організувала перетин кордону для ухилянта

Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

За 4600 доларів США чоловік мав виїхати з України під виглядом волонтера

На Львівщині прикордонники викрили групу зловмисників, які за 4600 доларів США організували перетин кордону для ухилянта. Троє злочинців внесли дані про чоловіка до системи “Шлях”, аби він міг виїхати з України під виглядом волонтера. Про це повідомили у поліції та прокуратурі Львівської області у вівторок, 2 січня.

Як встановили правоохоронці, 48-річний мешканець Яворівщини, львів’янин та мешканець одного із сіл Львівського району, обидва віком 51 рік, пообіцяли незаконно переправити військовозобов’язаного чоловіка за кордон. Для цього злочинці сприяли внесенню даних про нього до системи “Шлях” як волонтера від благодійного фонду.

Крім цього, зловмисники обіцяли також забезпечити перевезення чоловіка через кордон. Вартість незаконних послуг становила 4 600 доларів США.

Учасникам незаконного виїзду повідомили про підозру у незаконному переправлені осіб через державний кордон України. Злочинцям загрожує від семи до дев’яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності