Керівника благодійного фонду із Самбірщини затримали за сприяння ухилянтам у втечі за кордон

Керівника благодійного фонду із Самбірщини затримали за сприяння ухилянтам у втечі за кордон

Чоловіка затримали під час передачі клієнтом грошей для виготовлення фіктивної довідки про інвалідність

У Львові затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення ухилянта через кордон. Про це 7 лютого повідомили в поліції Львівської області.

38-річний мешканець Самбірського району намагався переправити за кордон ухилянта за 10 тисяч доларів США. Для цього він пообіцяв виготовити для клієнта комплект фіктивних документів про інвалідність. Це б дозволило ухилянту виїхати за межі України.

Правоохоронці затримали чоловіка після отримання ним частини грошей, 5 тисяч доларів США, від замовника. Слідчі повідомили затриманому про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон. Санкція статті передбачає позбавлення волі до дев’яти років.

У СБУ уточнюють, що затриманий є керівником благодійного фонду з Самбірщини. Він реалізовував різні варіанти незаконних схем. Зокрема, також оформляв ухилянтів під виглядом водіїв транспортних засобів, які перевозять гуманітарні вантажі через кордон.

Чоловіка затримали на одній з автозаправних станцій у селі Сокільники на Львівщині, повідомляють у Спецпрокуратурі західного регіону. Перевіряють також причетність до злочину інших осіб.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності