• Головна
  • Україна
  • На Закарпатті прикордонники затримали п’ятьох ухилянтів за спробу втекти до Угорщини

На Закарпатті прикордонники затримали п’ятьох ухилянтів за спробу втекти до Угорщини

На Закарпатті прикордонники затримали п’ятьох ухилянтів за спробу втекти до Угорщини

Організатори переправи не попередили чоловіків про те, що їм доведеться перепливати Тису

На Закарпатті п’ятеро ухилянтів з різних областей України намагалися незаконно перетнути державний кордон та потрапити до Угорщини. Чоловіки мали перепливати Тису на гумовому човні. За переправу порушники заплатили “провідникам“ від п’яти до десяти тис. євро, повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби у неділю, 4 лютого.

За даними правоохоронців, групу ухилянтів помітили прикордонники за 300 м від кордону з Угорщиною. Чоловіків привезли туди на автомобілі організатори переправи, після чого дали їм гумовий човен, щоб переплисти Тису. Після того, як порушники помітили прикордонників, вони спробували втекти, проте правоохоронці їх затримали та доправили до прикордонного підрозділу.

Там виявилося, що ухилянти були родом з Тернопільської, Львівської, Київської та Харківської областей. Усі вони не були знайомі між собою до дня затримання. Їх зібрали разом переправники ухилянтів, з якими порушники познайомилися через соціальні мережі. Троє з затриманих чоловіків розповіли, що заплатили за переправу через кордон п’ять, сім та десять тис. євро кожен. Ще двоє повідомили, що не знають ціни за своє переміщення, оскільки з переправниками спілкувалися їхні матері, які наразі перебувають за кордоном. Про те, що їм доведеться перепливати Тису на гумовому човні жоден з ухилянтів заздалегідь не знав.

Стосовно чоловіків прикордонники склали адміністративні протоколи. За спробу незаконно перетнути державний кордон ухилянтам загрожує до 8,5 тис. грн штрафу. Правоохоронці встановлюють особи організаторів незаконної переправи.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності