На Львівщині військовий за 10 тис. доларів обіцяв влаштувати ухилянта до Держприкордонслужби

На Львівщині військовий за 10 тис. доларів обіцяв влаштувати ухилянта до Держприкордонслужби

Військовослужбовця затримали під передачі йому 5 тис. доларів авансу

На Львівщині правоохоронці затримали військовослужбовця, який отримав хабаря від місцевого мешканця. Військовий обіцяв за плату допомогти чоловікові влаштуватися на роботу до Державної прикордонної служби та уникнути мобілізації. Хабарника затримали під час передачі йому авансу, повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора у понеділок, 29 січня.

За даними правоохоронців, майстер-сержант пообіцяв своєму знайомому мешканцю Львівської області допомогти уникнути мобілізації. Для цього він мав з’ясувати інформацію щодо відбору кандидатів на військову службу, а також домовитися з колегами та влаштувати ухилянта на роботу до Державної прикордонної служби. За таку допомогу військовослужбовець назвав ціну — 10 тис. доларів.

Знайомий погодився на пропозицію майстер-сержанта. Гроші він мав передати двома окремими сумами — 5 тис. доларів авансу, і ще 5 тис. — після влаштування на роботу. Правоохоронці затримали військового-хабарника під час передачі йому авансу. Майстер-сержанту повідомили про підозру у зловживанні службовим впливом, наразі триває досудове розслідування. Хабарникові загрожує до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності