На Львівщині прикордонника ув’язнили на два роки за 700$ хабаря

На Львівщині прикордонника ув’язнили на два роки за 700$ хабаря
Фото: pexels

Прикордонник обіцяв своєму знайомому посприяти, щоб того взяли на військову службу за контрактом

8 січня 2024 року Сихівський районний суд Львова своїм вироком призначив прикордоннику з Самбірського району дворічне ув’язнення за хабар. Про це стало відомо із оприлюдненого вироку суду.

У вироку суду йдеться, що 30 січня 2022 року, ще до повномасштабного вторгнення, прикордонник Іван В., взяв від свого знайомого хабар за обіцянку вплинути на те, щоб того взяли на військову службу за контрактом у один з підрозділів Львівського прикордонного загону. Хабар прикордонник брав частинами. Першу частину — 150 доларів (на той час — 4 347 грн), а потім ще 550 доларів (на той час 15 394 грн). Загалом чоловік взяв від знайомого 700 доларів США.

Прикордонника затримали 8 лютого 2022 року після отримання другої частини хабаря – 550 доларів. Тоді правоохоронці повідомляли, що затриманий працював у відділі “Рава-Руська” та вимагав 1250 доларів.

Суддя Галина Шишуріна визнала чоловіка винним і присудила йому два роки ув’язнення. Частину хабаря, 550 доларів США, повернули на користь держави. А також прикордонник має сплатити 22 652 гривень витрат за проведення експертизи банкнот. До слова, на цей вирок ще може бути подана апеляція.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності