• Головна
  • Україна
  • Заступник голови Федерації профспілок намагався вийти з-під варти за 150 тис. доларів хабаря

Заступник голови Федерації профспілок намагався вийти з-під варти за 150 тис. доларів хабаря

Заступник голови Федерації профспілок намагався вийти з-під варти за 150 тис. доларів хабаря

Раніше йому оголосили про підозру у незаконному відчуженні майна на понад 138 млн грн

Заступник голови Федерації профспілок України, якого підозрюють у незаконному відчуженні майна на понад 138 млн грн та який наразі перебуває під вартою, вирішив підкупити колегію суддів Київського апеляційного суду за 150 тис. доларів. Чоловік хотів, аби судді пом’якшили йому запобіжний захід. Про це повідомили у Офісі Генпрокурора у п’ятницю, 5 січня.

Слідчі встановили, що підозрюваний через довірену особу намагався передати суддям 150 тис. доларів за скасування ними ухвали про продовження строку тримання під вартою та зміну йому запобіжного заходу на нічний домашній арешт з електронним браслетом. Працівники ДБР зупинили автомобіль спільника заступника, в якому він перевозив кошти.

Голові Федерації профспілок та його спільнику повідомили про підозру за фактом закінченого замаху на надання неправомірної вигоди. Наразі підозрюваним хочуть обрати запобіжний захід.

Нагадаємо, заступнику голови Федерації профспілок України поголосили про підозру у незаконному відчуженні майна на понад 138 млн грн у грудні 2022 року. Слідство встановило, до організації оборудки причетний заступник голови Федерації профспілок України і четверо колишніх високопосадовців Головного управління комунальної власності КМДА.

Відомо, що посадовці з КМДА виписували документи, які передавали Федерації профспілок право власності на державні об‘єкти, пізніше їх продавали за ринковою вартістю через підконтрольні фірми. Суд обрав заступнику голови Федерації профспілок запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою у 124 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності