Колишній розвідник видав себе за працівника фіскальної служби та вимагав 100 тис. доларів хабаря

Колишній розвідник видав себе за працівника фіскальної служби та вимагав 100 тис. доларів хабаря

За винагороду зловмисник обіцяв підприємцю допомогти повернути затриманий на митниці вантаж

Чоловік пообіцяв підприємцю за винагороду допомогти йому повернути конфіскований на митниці вантаж. Для того, щоб переконати потерпілого, зловмисник видавав себе за працівника Державної фіскальної служби України. За даними Української правди, йдеться про колишнього розвідника Романа Червінського. Про те, що ексрозвіднику повідомили про підозру написала пресслужба Київської міської прокуратури у четвер, 28 грудня.

За даними правоохоронців, злочин стався ще в липні 2020 року. У одного з київських підприємців на Одеській митниці затримали вантаж з партією різних тютюнових виробів. Тоді до потерпілого звернувся Роман Червінський. Він запевнив чоловіка, що зможе допомогти йому повернути вантаж. Для цього підприємець мав дати ексрозвіднику 100 тис. доларів, які він би передав службовцям Державної фіскальної та Державної податкової служб України, щоб “вирішити питання”. Для того, щоб переконати потерпілого, Роман представився впливовим посадовцем ДФС. Винагороду зловмисник привласнив.

28 грудня, правоохоронці повідомили Романові Червінському про підозру у заволодінні чужими коштами. Наразі триває досудове розслідування. Ексрозвіднику також раніше повідомляли про підозру у перевищенні службових повноважень. У квітні цього року його арештували.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності