• Головна
  • Новини Львова
  • Суд візьме під варту львівського бізнесмена Гринкевича, який пропонував хабар одному з керівників ГСУ ДБР

Суд візьме під варту львівського бізнесмена Гринкевича, який пропонував хабар одному з керівників ГСУ ДБР

Фото: ДБР

Також за рішенням суду Гринкевич може внести заставу у розмірі 429 млн. 440 тис гривень

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу. Його візьмуть під варту з можливістю внести заставу у розмірі 429 млн. 440 тис гривень. Про це повідомило Державне бюро розслідувань, у суботу, 30 грудня.

29 грудня Ігоря Гринкевича затримали під час спроби дати хабар у пів мільйона доларів США одному із керівників Головного слідчого управління ДБР. Хабар мав сприяти поверненню майна, вилученого у компаній бізнесмена в ході розслідування кримінального провадження.

Кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлею одягу та білизни для військових ДБР порушило кілька місяців тому. Компанії Гринкевича виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 млрд грн. Частину цих контрактів компанії не виконали, а деякі виконали не в повному обсязі, із запізненням, або за завищеними цінами.

Слідчі встановили, що до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом. Однак компанії не мали належних потужностей для виготовлення та зберігання майна для потреб Міноборони. Це призвело до зриву постачання та завдало збитків бюджету.

За попередніми оцінками, сума збитків може сягати понад 1 млрд грн. Досудове розслідування триває. Попередньо бізнесмену загрожує до восьми років ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності