• Головна
  • Світ
  • ДБР провело обшуки на віллі колишнього одеського воєнкома Євгена Борисова

ДБР провело обшуки на віллі колишнього одеського воєнкома Євгена Борисова

ДБР обшукало віллу колишнього одеського військкома Євгена Борисова, фото ДБР

Віллу Борисова арештували іспанські правоохоронці за запитом українських колег

Працівники українського Державного бюро розслідувань спільно з місцевою поліцією провели обшуки в іспанській нерухомості колишнього начальника Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова. Обшуеки пройшли напередодні, повідомило ДБР у четвер, 14 грудня.

«13 грудня 2023 року на підставі надісланого Державним бюро розслідувань запиту про міжнародну правову допомогу Національною Поліцією Королівства Іспанія за участі працівників Головного слідчого управління ДБР проведено обшуки у придбаній родичами військкома віллі та офісному приміщенні. У ході обшуків вилучено документи, які засвідчують право володіння та розпорядження вищевказаним майном членами його родини», — сказано в повідомленні.

Також у ДБР зазначили, що на підставі зібраних доказів та на запит українських правоохоронців Іспанія арештувала віллу та офісне приміщення родини Борисова.

Як нагадали в ДБР, Проти колишнього військкома Євгена Борисова раніше відкрили кримінальне провадження за фактами незаконного збагачення. ДБР затримало експосадовця у липні 2023 року, суд помістив його під варту. Того ж місяця Борисова звільнили з військової служби.

У процесі розслідування правоохоронці встановили, що він придбав два об’єкти нерухомості у місті Марбелья провінції Малага в Іспанії. Зокрема, у грудні 2022 року він організував покупку на імʼя своєї матері будинку вартістю понад 4 млн євро, загальною площею 857 кв. м на земельній ділянці 1530 кв. м. Також, у лютому 2023 року він придбав разом зі своєю дружиною офісне приміщення вартістю понад 500 тис. євро загальною площею 223,9 кв. м. Крім того, Національне агентство з запобігання корупції виявило ознаки незаконного збагачення у колишнього одеського військкома на понад 188 млн грн.

Нагадаємо, Євгена Борисова звільнили з посади керівника Одеського обласного ТЦК та СП у червні 2023 року. Цьому передували публікації журналістських розслідувань про майно Борисова в Іспанії, яке його родина придбала після початку повномасштабної війни.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності