• Головна
  • Україна
  • Чоловіка, який кинув гранату на подвір’я закарпатського депутата, затримали

Чоловіка, який кинув гранату на подвір’я закарпатського депутата, затримали

Чоловіка, підозрюваного в тому, що він кинув гранату на подвір’я Георгія Горвата в Мукачеві, затримали в Ужгороді, фото поліції

Підозрюваний під час затримання чинив опір правоохоронцям

Поліція зі Службою безпеки України затримали чоловіка, якого підозрюють у тому, що він кинув гранату на подвір’я депутата Закарпатської обласної ради Георгія Горвата. Про затримання чоловіка поліція Закарпаття повідомила ввечері в неділю, 28 січня. Зі слів правоохоронців, його затримали в Ужгороді.

«Для розкриття цього злочину зокрема використовувалися можливості відділу кримінального аналізу та системи відеоспостереження «Безпечне Закарпаття». Оперативникам вдалося встановити, що підозрюваний рухався до місця злочину та після його вчинення на велосипеді», — сказано в повідомленні закарпатської поліції.

Поліцейські стверджують, що проклали детальний маршрут руху підозрюваного і встановили, що підозрюваний — 27-річний житель Мукачева, якого раніше вже судили за тяжкі злочини. Чоловіка затримали в Ужгороді.

Як стверджують у поліції, чоловік намагався чинити опір правоохоронцям та втекти, однак його затримав спецпідрозділ поліції КОРД. Його вже помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Затриманому повідомили про підозру в умисному пошкодженні чужого майна шляхом вибуху, а також у незаконному носінні та зберіганні зброї та боєприпасів. Наразі поліція перевіряє затриманого на причетність до скоєння аналогічних злочинів у регіоні. Йому загрожує до 10 років увʼязнення.

Нагадаємо, 23 січня в Мукачеві на подвір’я депутата Закарпатської облради Георгія Горвата кинули гранату. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав. Водночас у квітні 2023 року йому підпалили автомобіль. Позашляховик марки Mercedes належав дружині депутата, однак того дня автівкою користувався сам Горват. Виконавця підпалу автомобіля оперативно встановили, ним виявився 34-річний раніше судимий мукачівець.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності