• Головна
  • Україна
  • У Тернополі затримали чоловіків, які заклали гранати біля нічного клубу та в автомобіль підприємця

У Тернополі затримали чоловіків, які заклали гранати біля нічного клубу та в автомобіль підприємця

Вимагачі підірвали автомобіль підприємця та підірвали гранату поруч з нічним клубом, яким частково володіє його родина, фото поліції

Бандити вимагали в підприємця 85 тис. доларів

У Тернополі затримали двох чоловіків, які вимагали у місцевого бізнесмена 85 тис. доларів. Зокрема, у ніч з 8 на 9 листопада бандити влаштували два вибухи в автомобілі та поруч з нічним клубом «Рівер», яким частково володіє підприємець. Про затримання причетних до вимагання поліція повідомила в понеділок, 18 грудня.

Поліцейські встановили, що організатор злочину разом зі своїм спільником причетний до вибухів в обласному центрі у ніч з 8 на 9 листопада. Один із чоловіків виявився співзасновником громадської організації, яка займається реабілітацією військових. Голова поліції Тернопільщини Сергій Зюбаненко уточнив, що організатором є 53-річний чоловік, а його помічником — 49-річний. Обоє виявилися місцевими жителями.

Як повідомили правоохоронці, чоловіки встановили саморобний вибуховий пристрій на автомобіль Porsche Cayenne, припаркований у дворі багатоповерхівки на вулиці Руській, а біля воріт господарського приміщення на вулиці Чумацькій встановили «розтяжку» й підірвали гранату.

Як уточнив керівник поліції Тернопільщини, якого цитує «Суспільне», 12 грудня потерпілим на телефон почали надходити погрози з вимогою 85 тисяч доларів. Якщо ці гроші не будуть надані вимагачам, вимагачі погрожували розправою і продовженням підривів. Правоохоронці не називають імені підприємця, однак у ЗМІ раніше повідомляли, що йдеться про Олега Інака та його родину.

Обом чоловікам уже оголосили підозри. Організатору злочинів інкримінують незаконне поводження з бойовими припасами та вибуховими речовинами, вимагання коштів та умисне пошкодження майна. Його взято під варту без можливості внесення застави. Його спільнику інкримінують вимагання з погрозою вбивства та насильства.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності