• Головна
  • Україна
  • Депутату-підривнику з Закарпаття офіційно оголосили підозру у скоєнні теракту

Депутату-підривнику з Закарпаття офіційно оголосили підозру у скоєнні теракту

Сергій Батрин підірвав три гранати, коли на сесії розглядали питання бюджету на 2024 рік, фото поліції

54-річний Сергій Батрин підірвав три гранати під час сесії сільради, залишивши вдома передсмертну записку

Слідчі Служби безпеки України кваліфікують підрив трьох бойових гранат під час засідання Керецьківської сільської ради на Закарпатті як терористичний акт, який призвів до тяжких наслідків. Підривнику — місцевому депутату від «Слуги народу», 54-річному Сергію Батрину вже повідомили про підозру за статтею про терористичний акт, який призвів до заподіяння значної майнової шкоди чи інших тяжких наслідків.У суботу, 16 грудня, СБУ повідомила, що внаслідок підриву постраждало 23 людини включно із підозрюваним. Вчора їх госпіталізували до кількох медзакладів області. Це 16 чоловіків і 7 жінок віком від 28 до 68 років. Вони отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, у більшості з них діагностували осколкові поранення.

Самого підривника затримали, він опритомнів і наразі перебуває у лікарні під наглядом медиків і правоохоронців. Згодом йому оберуть запобіжний захід.

Правоохоронці також провели обшуки за місцем проживання фігуранта, де серед іншого виявили передсмертну записку, зміст якої наразі вивчається. Досудове розслідування триває, з’ясовуються всі обставини злочину, а також мотиви підривника.

Нагадаємо, Сергій Батрин підірвав три гранати на сесії Керецьківської сільської ради в момент, коли там розглядали бюджет на 2024 рік. Батрин, зокрема, виступав проти премій та надбавок сільському голові, з яким у нього був тривалий конфлікт. Батрина називають «вічним опозиціонером» до сільської влади. Відомо, що до депутатства він займався вантажними перевезеннями, однак наразі його ФОП закритий.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності