• Головна
  • Україна
  • На Закарпатті п’ятеро митників вимагали хабарі від перевізників за ввезення товару з Італії

На Закарпатті п’ятеро митників вимагали хабарі від перевізників за ввезення товару з Італії

Фото: Служба безпеки України

Працівників митниці затримали під час одержання 1100 євро хабаря від водія автобуса

У пункті пропуску з Угорщиною “Чоп — Захонь” працівники СБУ затримали п’ятьох митників через систематичні побори з автобусних перевізників. За даними слідства митники вимагали гроші за не перешкоджання ввезення різних вантажів з Італії в Україну, повідомили Служба безпеки України та Офіс Генерального прокурора, у понеділок, 22 січня.

Схему поборів організували п’ятеро працівників пункту пропуску “Чоп — Захонь”. Зокрема йдеться про державних інспекторів Управління боротьби з контрабандою та порушенням митних правил Закарпатської митниці, а також працівників відділу митного оформлення митного поста “Тиса”. Вони систематично одержували від водіїв рейсових автобусів хабарі.

“З кожного автобуса митники вимагали від 800 до 1400 євро за ввезення вантажу. За одну зміну посадовці пропускали через схему до 50 автобусів.. Якщо перевізники відмовлялись платити, їм погрожували затримкою оформлення та арештом вантажу з подальшою його конфіскацією”, — ідеться у повідомленні правоохоронців.

Правоохоронці затримали п’ятьох митників на гарячому, під час одержання частини хабаря від одного з водіїв — 1100 євро. Спецслужба провела 13 обшуків, зокрема, удома в митників та на самому митному посту.

П’ятьом затриманим митникам вже повідомили про підозру в одержанні хабарів. Розслідування триває, правоохоронці встановлюють обставини злочину, а також ймовірно інших причетних осіб. Наразі підозрюваним суд обрав запобіжні заходи, їм загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності