• Головна
  • Україна
  • Двоє митників з Буковини допомагали контрабандистам нелегально ввозити електронні сигарети

Двоє митників з Буковини допомагали контрабандистам нелегально ввозити електронні сигарети

Правоохоронці обшукують Чернівецьку митницю, фото прокуратури

Контрабандисти завезли в Україну електронні сигарети з Румунії кількома вантажівками

Правоохоронці оголосили підозру двом службовцям одного із митних постів Чернівецької митниці, які сприяли контрабандистам у ввезенні в Україну електронних сигарет без сплати відповідних митних платежів, повідомила у вівторок, 19 грудня, Чернівецька обласна прокуратура.

За інформацією правоохоронців, старший зміни та головний державний інспектор митниці перевищили свої службові повноваження та пропустили в Україну автомобілі з електронними сигаретами без здійснення митного контролю та інших формальностей. Як пояснили у прокуратурі, в інформаційних базах митниці ці вантажівки не зазначались, тобто автомобілі з товаром виїхали з Румунії і десь при в’їзді в Україну «загубились».

«Своїми протиправними діями митники сприяли незаконному ввезенню в Україну майже 168 тис. штук електронних сигарет та ухиленню від сплати податкових і митних платежів майже на 42 млн грн. Наразі слідство встановлює всіх осіб, причетних до незаконної схеми», — додали у прокуратурі.

У прокуратурі не вказали, на якому саме митному посту виявили порушення, однак, за інформацією журналіста Тараса Середича, йдеться про пункт пропуску «Красноїльськ». Обшуки на Чернівецькій митниці пройшли вранці у вівторок.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності