Львівські митники затримали контрабандну косметику вартістю понад 3 млн грн

Львівські митники затримали контрабандну косметику вартістю понад 3 млн грн

Вантаж намагались ввезти як гуманітарну допомогу

У пункті пропуску «Смільниця-Кросьценко» митники затримали контрабандну косметику вартістю понад три мільйони гривень. Про це 29 листопада повідомила “Львівська митниця”.

Зазначається, що із Республіки Польща прибув автомобіль Iveco, який, згідно товаросупровідних документів, переміщував гуманітарну допомогу – вживаний одяг та косметичні засоби.Товари,вагою 1825 кг та 350 кг, адресувалися одній із благодійних організацій Львівщини та акціонерному товариству в м. Київ.

Під час перевірки законності переміщення вантажу зʼясувалось, що благочинна фундація дійсно очікувала на гуманітарну допомогу - вживаний одяг та косметику. Водночас, за інформацією від іноземних компаній - відправників та продавців вантажу, стало відомо, що заявлений товар - серум (косметологічний препарат з великою концентрацією біологічно активних речовин) переміщувався на митну територію України як зовнішньоекономічний вантаж, а не гуманітарна допомога. Слід додати, що вартість «косметики» становить 3 122 359, 3 мільйона гривень”, — йдеться у повідомленні.

За цим фактом працівники митниці склали адмінпротокол , відповідно до ч.1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) МКУ. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності