• Головна
  • Україна
  • Інспекторка одного з прикордонних загонів Волині випустила за кордон 168 ухилянтів

Інспекторка одного з прикордонних загонів Волині випустила за кордон 168 ухилянтів

Інспекторка одного з прикордонних загонів Волині випустила за кордон 168 ухилянтів

Працівниця Держприкордонслужби за 3,5 тис. доларів не затримувала чоловіків при перетині кордону

На Волині ДБР викрило злочинну групу, яка за 3,5 тис. доларів переправляла за кордон ухилянтів. У вчиненні злочину зловмисникам сприяла інспекторка одного з прикордонних загонів на Волині. Разом вони розробили схему за якою переправили за кордон 168 ухилянтів, їм оголосили про підозру, повідомили у ДБР.

Організатори пропонували чоловікам в соцмережах незаконно перетнути кордон за розробленою схемою. За 3,5 тис. доларів з особи, з ними домовлялись про зустріч та доправляли до пункту пропуску. Там спільниця зловмисників, інспекторка Держприкордонслужби, незаконно пропускала чоловіків через кордон.

“Водій-спільник передавав прикордонниці закордонні паспорти пасажирів. Інспекторка не вносила відомості про них до автоматизованої системи обміну інформацією щодо контролю осіб, які перетинають державний кордон,” — йдеться у повідомленні ДБР.

За такою схемою злочинна група переправила до Польщі 168 ухилянтів. Інспекторці за сприяння внутрішньої безпеки Держприкордонслужби повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через держкордон України за попередньою змовою групою осіб, з використанням службового становища. Їй загрожує до 7 років ув’язнення. Наразі зловмисниці обирають запобіжний захід та відстороняють від займаної посади. Також встановлюють причетних осіб до злочину.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності