• Головна
  • Україна
  • Працівниця ТЦК на Хмельниччині допомагала чоловікам ухилятися від мобілізації

Працівниця ТЦК на Хмельниччині допомагала чоловікам ухилятися від мобілізації

Затримання працівниці обласного ТЦК на Хмельниччині, фото прокуратури

Жінка організувала корупційну схему з лікарем-стоматологом

У Хмельницькій області викрили працівницю ТЦК та лікаря-стоматолога на допомозі чоловікам в ухиленні від мобілізації. Про це в середу, 27 березня, повідомила Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Як з’ясували правоохоронці, працівниця обласного ТЦК зі стоматологом за гроші обіцяли надати військовозобов’язаному висновок про визнання його непридатним до військової служби за станом здоров’я з подальшим виключенням з військового обліку. Таку послугу стоматолог запропонував своєму пацієнту під час лікування.

«За 10 тисяч доларів США він та його подруга із ТЦК повинні були вплинути на членів військово-лікарської комісії та військових посадових осіб за прийняття ними позитивного рішення», — додали у прокуратурі.

Під час проведення одночасних обшуків за місцем роботи та проживання працівниці обласного ТЦК і стоматолога правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони та інші речові докази, які скеровано на експертизу. Наразі обоє підозрюваних перебувають під вартою, але можуть вийти під заставу, розмір якої прокуратура не повідомила.

Військовослужбовицю ТЦК вже відсторонили від посади. Також правоохоронці перевіряють причетність до злочину інших осіб.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що сержант тернопільського ТЦК вимагав від ухилянта купити йому вхідні двері. Також ми писали про те, що заступниця голови ВЛК на Прикарпатті купила синові непридатність до військової служби.

Також LVIV.MEDIA розповідав, як працюють рекрутингові центри української армії: вони дозволяють потрапити до ЗСУ без повістки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності