У Львівському ТЦК відреагували на скандальне затримання волонтера

Затримання львівського волонтера Кирила Тарана

Йдеться про затримання місцевого волонтера Кирила Тарана

У Львівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки відреагували на затримання волонтера Кирила Тарана Шевченківським РТЦК та СП. Із представниками ТЦК чоловік поводив себе зухвало та провокував конфлікт, повідомили у Львівському ТЦК у понеділок, 18 березня.

Під час перевірки військово-облікових документів чоловік почав втікати

У пресслужбі Львівського ТЦК та СП не вказували імені затриманого, однак, ймовірно, йдеться про волонтера Кирила Тарана. За їхніми даними, чоловік не показав представникам ТЦК військово-облікові документи та провокував їх на конфлікт.

“Громадянин почав втікати від військовослужбовців, під час втечі впав. Як з'ясувалося пізніше, даний громадянин не уточнював свої військово-облікові дані. Під час зміни місця проживання у 7 денний термін не став на облік у ТЦК та СП за новим місцем проживання”, — прокоментували у Львівському ТЦК та СП.

За словами Львівського територіального центру комплектування, Кирило Таран відмовився від проходження ВЛК. Водночас у ТЦК зазначили, що усі військовослужбовці, які зображені на відео мають бойовий досвід, поранення та державні нагороди. До ТЦК та СП їх перевели за станом здоров'я.

“Закликаємо громадськість припинити маніпуляції щодо цього випадку і не накладати тінь на співробітників ТЦК, які після отриманих поранень на фронті гідно виконують поставлені завдання”, — зазначили у пресслужбі. Наразі через цей інцидент проводять перевірку.

Раніше у мережі поширювали відео, на якому волонтера силою затримали працівники ТЦК

Напередодні у Львові працівники ТЦК затримали місцевого волонтера Кирила Тарана. За словами дружини Тарана, представники ТЦК схопили чоловіка посеред вулиці та силоміць заштовхали до мінібуса. Повістки при цьому не вручали. Згодом чоловіка привезли до Шевченківського РТЦК та СП.

За фактом інциденту із затриманням Кирила Тарана призначили службове розслідування, винних притягнуть до відповідальності. На інцидент також відреагував омбудсмен Дмитро Лубінець.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності