• Головна
  • Світ
  • Сержант тернопільського ТЦК вимагав від ухилянта купити йому вхідні двері

Сержант тернопільського ТЦК вимагав від ухилянта купити йому вхідні двері

На Тернопільщині працівник ТЦК звільняв призовників від служби за будівельні матеріали

Після покупки штаб-сержант мав видалити відомості про ухилянта із бази даних

У Тернополі правоохоронці затримали співробітника ТЦК, який за хабарі обіцяв звільнити призовників від служби в армії. Для цього чоловік просив військовозобов’язаних оплачувати йому покупки в будівельних магазинах, повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України у середу, 20 березня.

Ухилянти купували будматеріали

Як йдеться у повідомленні, 31-річний штаб-сержант брав хабарі у вигляді товару з будівельних магазинів у обмін на звільнення від служби в армії. За гроші військовий обіцяв видалити з баз даних інформацію про вручення повістки військовозобов’язаним та не прибуття до військкомату. Свою послугу підозрюваний оцінював у 20-40 тис. гривень.

“Щоб залишатися непоміченим, хабарник вигадав власну корупційну схему. Ухилянти йшли оплачувати у крамниці обраний зловмисником товар, зокрема і будматеріали, після чого передавали йому чек та накладну. З цими доказами оплати фігурант або безперешкодно забирав товар, або повертав собі кошти за нього”, — йдеться у повідомленні.

Службовець вимагав купити йому вхідні двері у квартиру

За інформацією слідчих Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, штаб-сержанта ТЦК затримали під час одержання чека про підтвердження покупки у крамниці від одного з військовозобов’язаних. Підозрюваний вимагав купити йому вхідні двері у помешкання за майже 24 тис. грн, за що мав анулювати вручену ухилянту повістку та не вносити до інформаційних підсистем відомостей про його розшук.

Співробітника ТЦК підозрюють в одержанні неправомірної вигоди. За скоєне йому загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності