• Головна
  • Україна
  • Мобілізований депутат на Тернопільщині переправив 74 ухилянтів за кордон через систему «Шлях»

Мобілізований депутат на Тернопільщині переправив 74 ухилянтів за кордон через систему «Шлях»

Депутат на Тернопільщині переправив 74 ухилянтів за кордон через систему «Шлях»

Чоловіки виїжджали за кордон як волонтери

На Тернопільщині правоохоронці викрили депутата однієї із сільських рад, який допоміг 74 чоловікам виїхати за кордон. Раніше депутата мобілізовували до лав ЗСУ. Він забезпечив отримання у військовій адміністрації дозволів на виїзд чоловіків за кордон як водіїв, повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону у вівторок, 2 квітня.

Дозволи на виїзд за кордон ухилянтам видали через систему «Шлях»

За даними прокуратури, депутат через військову адміністрацію допоміг чоловікам отримати дозвіл на виїзд за кордон. Вони мали перевозити медичні товари і гуманітарну допомогу для потреб військової частини. «Насправді ці чоловіки не були залучені до волонтерської діяльності, а потрапивши за кордон назад до України не поверталися», — зазначили у прокуратурі.

Тернопільський депутат забезпечував внесення відомостей про чоловіків у систему «Шлях». Він вносив зміни в попередньо створені листи-обґрунтування та звернення щодо анкетних даних тих чоловіків, яких хотів незаконно переправити до країн ЄС.

Слідчі повідомили депутату про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через кордон. Наразі йому хочуть обрати запобіжний захід, правоохоронці також встановлюють інших причетних до схеми осіб. Депутату загрожує до семи років ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності