• Головна
  • Україна
  • Ексдиректора медзакладу у Чернівцях засудили до 6 років ув’язнення за хабар посадовцям облради

Ексдиректора медзакладу у Чернівцях засудили до 6 років ув’язнення за хабар посадовцям облради

Ексдиректора медзакладу у Чернівцях засудили до 6 років ув’язнення за хабар посадовцям облради

Ексдиректора зловили на пропозиції хабаря у квітні 2021 року

До шести років ув’язнення за підкуп посадовців Чернівецької облради засудили колишнього директора Чернівецького перинатального центру. Про це 8 квітня повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Колегія суддів ВАКС оголосила вирок колишньому директору Чернівецького перинатального центру, якого у квітні 2021 року викрили на спробі підкупу посадовців Чернівецької обласної ради. Чоловік за рішення про призначення його безстроково на посаду пропонував 12 тис. доларів США, — йдеться у повідомленні.

Суд визнав ексдиректора винуватим у пропозиції хабаря та призначив 6 років ув'язнення. Також суд конфіскував у дохід держави і 12 тис. доларів США запропонованого хабаря. Вирок Вищого антикорупційного суду набирає законної сили через тридцять днів з дня його проголошення, якщо його не буде оскаржено, зазначають у САП.

Що відомо про справу ексдиректора

Директора Чернівецького перинатального центру Дмитра Манчуленка у квітні 2021 року на хабарі в розмірі 12 тис. доларів США затримали співробітники СБУ. Після цього Чернівецька обласна рада звільнила його з посади.

1 листопада 2023 року голова обласної ради Олексій Бойко повідомив в соціальних мережах, що колишній директор перинатального центру поновився на посаді генерального директора ОКНП “Чернівецький обласний перинатальний центр”, згідно з рішенням суду. І ще суд зобов’язав обласну раду виплатити йому компенсацію у розмірі понад 200 тисяч гривень. Олексій Бойко зазначив, що все-таки доведеться працевлаштувати Дмитра Манчуленка в заклад.

“Шкода, що ці гроші у такий час має отримати людина, котра не працювала на посаді жодного дня, відколи триває повномасштабна війна. Важко пояснити, з яких мотивів пан Манчуленко так наполегливо хоче очолити обласний перинатальний центр, але це точно не на користь закладу, оскільки Дмитра Манчуленка підозрюють у корупційних діях. Тож думаю, що його перебування на цій посаді триватиме недовго”, – написав Олексій Бойко.

Окрім цього, лікаря звільняли з посади генерального директора Чернівецького обласного перинатального центру кілька разів. І так само кілька разів суд поновлював його на посаді.

Нагадаємо, двох депутатів Сумської облради затримали на хабарі у 0 тис. голові міської адміністрації. Один з яких є головним лікарем місцевого медичного закладу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності