• Головна
  • Україна
  • Директорку Інституту водного транспорту затримали за хабар від моряка

Директорку Інституту водного транспорту затримали за хабар від моряка

Жінку затримали в робочому кабінеті під час отримання грошей, фото прокуратури

За хабар у 500 доларів жінка пропонувала моряку отримати диплом без проходження курсів підвищення кваліфікації

Прокуратура оголосила підозру директорці Київського інституту водного транспорту, яка отримала від моряка 500 доларів хабаря за видачу диплома без проходження курсів підвищення кваліфікації. Прокуратура не вказує імені посадовиці, але зазначає, що вона очолює Київський інститут водного транспорту ім. гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного. За даними сайту інституту, цю посаду обіймає Олена Тимощук.

Як сказано в повідомленні, моряк мав заплатити гроші за внесення відомостей про проходження курсів підвищення кваліфікації осіб командного складу, що розпочалися ще у лютому 2023 року, та видачу диплома без фактичного відвідування цих курсів та без складання підсумкових іспитів, оскільки моряк перебував на судні в територіальних водах Індонезії. Для цього моряк мав офіційно заплатити на рахунок навчального закладу 20 000 грн за навчання та на вимогу директорки передати ще 500 доларів особисто їй.

Під час отримання грошей жінку затримали у її кабінеті. Їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 4 до 8 років з конфіскацією або без конфіскації майна. Жінку підозрюють у вимаганні й одержанні грошей для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності