• Головна
  • Україна
  • Начальника загону ДСНС Тернопільщини та його спільницю підозрюють у зловживанні на понад мільйон гривень

Начальника загону ДСНС Тернопільщини та його спільницю підозрюють у зловживанні на понад мільйон гривень

Підозра начальнику загону ДСНС Тернопільщини

Підозрюваним повідомили про зловживання службовим становищем та підробку документів

Працівники ДБР та Нацполіція повідомили про підозру начальнику пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Тернопільській області та його спільниці — фахівчині із ресурсного забезпечення. Їх підозрюють у зловживанні службовим становищем. Про це 26 березня повідомило Державне бюро розслідувань.

Купували устаткування за завищеною ціною

Правоохоронці встановили, що посадовці в обхід встановлених процедур та без торгів на сайті Prozorro закупили устаткування на потреби частини за завищеними цінами. У приватного підприємця вони придбали продукцію на 2,6 млн грн, хоча її ринкова вартість була нижчою на понад 1 млн грн.

Підробка документів

Крім того, підприємець затягнув строки постачання, але начальник загону ДСНС підробив видаткову накладу про те, що пожежна частина отримала устаткування у належний термін. Це дозволило переказати гроші підприємцю ще до того, які він надав обладнання.

Що загрожує підозрюваним

Начальнику пожежно-рятувального загону та фахівчині із ресурсного забезпечення повідомили про підозру в зловживанні службовим становищем. Окрім того, начальнику повідомили ще й підозру у службовому підробленні Санкції статей передбачають позбавлення волі до шести років. Також вживаються заходи задля відшкодування завданих державі збитків.

Нагадаємо, Служба безпеки України підозрює в корупції двох працівників Тернопільської митниці. За версією спецслужби, митники допомогли підприємцю, який торгував тепловізорами, ухилитися від сплати митних платежів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності