• Головна
  • Україна
  • Двох посадовців Тернопільської митниці підозрюють у корупції

Двох посадовців Тернопільської митниці підозрюють у корупції

Працівників Тернопільської митниці СБУ підозрює в корупції

Митників підозрюють у тому, що вони завдали державі збитків на 2 мільйони гривень

Служба безпеки України підозрює в корупції двох працівників Тернопільської митниці. За версією спецслужби, митники допомогли підприємцю, який торгував тепловізорами, ухилитися від сплати митних платежів.

Як повідомило Управління СБУ в Тернопільській області в середу, 20 березня, інспектори митної служби вносили неправдиві дані в систему митного оформлення, що дозволяло підприємцям ввозити в Україну товар за нульовою ставкою оподаткування. Під час досудового розслідування встановлено, що співробітники митниці минулого року допомогли підприємцеві уникнути сплати митних платежів на майже 2 мільйони гривень, підтвердивши недостовірні відомості про прилади нічного бачення, що ввозилися з-за кордону для комерційного продажу. За ці «послуги» підприємець надав одному із митників близько 100 тисяч гривень.

Під час обшуків за місцем роботи та в помешканнях фігурантів правоохоронці вилучили чорнові бухгалтерські записи, мобільні телефони, комп’ютери та банківські картки.

Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Митникам оголосили підозру у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності