• Головна
  • Новини Львова
  • Вперше у історичній львівській кам'яниці встановили автентичні вікна у співфінансуванні з міськрадою

Вперше у історичній львівській кам'яниці встановили автентичні вікна у співфінансуванні з міськрадою

Вперше у історичній львівській кам'яниці встановили автентичні вікна у співфінансуванні з міськрадою

У житловому будинку на вулиці Вороного металопластикові вікна змінили на дерев’яні, зробивши це в рамках програми співфінансування з міською владою.

У житловому будинку на вулиці Вороного металопластикові вікна змінили на дерев’яні, зробивши це в рамках програми співфінансування з міською владою. Це перший проєкт, реалізований  у відповідній програмі, де місто оплатило 50% виконаних робіт.

Як інформує Lviv.Media, про це повідомило ЛКП «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища Львівської міської ради, яке і координує відповідну програму.

Мешканці історичної кам'яниці за адресою Вороного, 5, розташованої у середмісті Львова, скористалися Програмою співфінансування реставрації дерев’яних вікон та заміни пластикових на дерев’яні. Вона передбачає, що при реставрації 60% вартості робіт оплачує міська рада, а 40% – мешканці. В разі заміні пластикових вікон на дерев’яні частки співфінансування становлять 50% на 50%.

Відомо, що власники будинку подали заяву на участь у програмі ще 2020-го року, проте черга цього будинку надійшла лише цьогоріч. Роботи майстри почали у січні, ще до початку повномасштабного російського вторгнення. В рамках проєкту виготовили вікна два балконних дерев'яних блоки, за зразком автентичних елементів, які початково прикрашали цей будинок.

Довідка: Кам'яниця за адресою Вороного,5, була зведена у 1909 році за проєктом архітектора Едварда Скавінського у стилі історизму, та є пам'яткою архітектури місцевого значення. Фасад будівлі прикрашають декоративні елементи та оздоба з замкового каменю. Сходова клітка будинку декорована вітражем у техніці травлення скла. За Польщі у будинку знаходилася перукарня Дворжанської.

Нагадаємо, Lviv.Media склав перелік вищих навчальних закладів Львова, де можна здобути вищу освіту за різними напрямками.

 

 

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності