29 березня у Львові попрощаються з Андрієм Антонищаком

29 березня у Львові попрощаються з Андрієм Антонищаком

Андрій Антонищак був депутатом Верховної Ради України 8-го скликання

У п’ятницю, 29 березня, Львів попрощається з військовослужбовцем Андрієм Антонищаком, який захищав Україну від російських окупантів. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань. Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Чин похорону захисника розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі. 

Біографічна довідка захисника

Андрій Антонищак — уродженець міста Новий Розділ. Навчався у Новороздільському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 імені Андрія Гергерта. У 1986-му році вступив до Львівського технікуму механічної обробки деревини. Згодом здобув освіту у Міжрегіональній Академії управління персоналом.

Трудову діяльність розпочав у 1991 році, займався приватним підприємництвом, також обіймав керівні посади у комерційних структурах. Був народним депутатом 8-го скликання Верховної Ради України, очолював підкомітет з питань правового забезпечення діяльності митних органів Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. Заснував Громадську організацію «Я – львів’янин».

Активний учасник Революції Гідності, був сотником 9-ї сотні самооборони Майдану. Згодом став добровольцем, був одним із засновників батальйону оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації виконував бойові завдання у складі Національної гвардії України, брав участь у боях за Київ, Сіверодонецьк та інші міста східного напрямку. За особисту мужність був нагороджений відзнаками, зокрема, орденом Богдана Хмельницького II та III ступенів. Андрій Антонищак помер 27 березня, маючи серйозні проблеми зі здоров’ям, що було підірване війною. У нього залишилися батьки, дружина, двоє дітей та брат.

Нагадаємо, про смерть 54-річного Андрія Антонищака у середу, 27 березня, повідомили народні депутатки та однопартійці Софія Федина та Ірина Геращенко на своїх сторінках у Facebook. Зі слів Геращенко, у померлого політика і воїна були проблеми зі здоров’ям.

“Андрій воював, був поранений. Але тоді пронесло. Війна наздогнала в тилу, підірваним здоровʼям. Ми зідзвонювалися час від часу, Андрій дуже гостро переживав ситуацію на фронті, обговорювали забезпечення підрозділів і гуманітарну допомогу”, — написала Геращенко.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності