У Львові помер екснардеп та полковник Нацгвардії Андрій Антонищак

Помер Андрій Антонищак

Окрім роботи в парламенті, політик воював на фронті, де раніше зазнав поранення

У Львові у віці 54 років раптово помер народний депутат України VIII скликання та координатор 1-го батальйону оперативного призначення Національної гвардії України Андрій Антонищак. Про це у середу, 27 березня, повідомили народні депутатки та однопартійці Софія Федина та Ірина Геращенко на своїх сторінках у Facebook.

Причиною смерті депутата стали проблеми зі здоров’ям

За словами Софії Федини, про смерть Антонищака повідомили вранці вівторка, 27 березня. Вона уточнила, що він був полковником Нацгвардії та бійцем батальйону Кульчицького. Ірина Геращенко додала, що в Андрія Антонищака були проблеми зі здоров’ям.

“Андрій воював, був поранений. Але тоді пронесло. Війна наздогнала в тилу, підірваним здоровʼям. Ми зідзвонювалися час від часу, Андрій дуже гостро переживав ситуацію на фронті, обговорювали забезпечення підрозділів і гуманітарну допомогу”, — написала Геращенко.

Короткий життєпис Андрія Антонищака

Андрій Антонищак — політик та громадський діяч народився 23 червня 1969 року в місті Новий Розділ на Львівщині.

У 2006 році став депутатом Львівської міської ради від блоку "Український Народний Блок Костенка і Плюща". У 2014 році Антонищак був обраний до Верховної Ради по багатомандатному округу від партії "Блок Петра Порошенка". У 2020-му почав службу в Національній Гвардії України. 

Крім того, Андрій Антонищак був засновником громадської організації «Я – львів'янин», брав участь у діяльності партії Громадський рух «Народний контроль», а також був співзасновником ГО «Українська спілка учасників АТО» («УСУ АТО»).

Був нагороджений медаллю "За військову службу Україні" — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності