Померла діячка єврейської громади Львова Бетя Речістер

Бетя Речістер

Впродовж багатьох років Бетя Речістер викладала англійську мову та іврит, керувала недільною школою товариства єврейської культури імені Шолом-Алейхема

На 96-му році життя померла діячка львівської єврейської спільноти, заслужений вчитель України Бетя Олександрівна Речістер. Про це 26 березня написало видання “Духовна велич Львова”, посилаючись на повідомлення Львівської православної богословської академії, де жінка впродовж багатьох років викладала давньоєврейську мову за професійним спрямуванням – біблійний іврит.

Діяльність Беті Речістер

Впродовж багатьох років Бетя Речістер викладала англійську мову та іврит, керувала недільною школою товариства єврейської культури імені Шолом-Алейхема.

“Вже в старшому віці, бувши єврейкою за національністю, вона (Бетя Речістер — ред.) навчалася в Ізраїлі дистанційно, але настільки добре, що отримала диплом ізраїлезнавця і юдаїста. Вона очолювала у Львові школу івриту для тих, хто хотів емігрувати в Ізраїль”,  – йдеться у повідомленні. Викладати іврит семінаристам Бетю Речістер запросило керівництво навчального закладу.

Сім’я Беті Речістер

Чоловік Беті Речістер – Борух Дорфман – дослідник єврейської культури, автор близько 1000 статей на єврейські теми в пресі їдишем, російською, українською, польською і німецькою мовами, один із засновників першої в СНД єврейської газети “Шофар” і товариства єврейської культури ім. Шолом-Алейхема у Львові. Син Беті – письменник Міхаель Дорфман.

Нагадаємо, 26 березня у Львові на 99-му році життя помер відомий український науковець, політик і громадський діяч Ігор Юхновський.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності