Помер український політик Геннадій Москаль

Помер Геннадій Москаль

Геннадій Москаль раніше очолював Закарпатську та Луганську області

У неділю, 17 березня, помер український політик, екснардеп та колишній голова Закарпатської і Луганської ОДА Геннадій Москаль. Про смерть політика повідомив нардеп Микола Княжицький.

За словами депутата, Москаль мав важку хворобу та помер у віці 73 років. “Він займав багато державних посад, був справжнім патріотом і людиною талановитою. Під час Революції Гідності саме Геннадій Геннадійович попереджав журналістів Еспресо про плановані напади на новостворений канал Майдану, а згодом оприлюднив плани влади Януковича на знищення Еспресо, 5 каналу та інших патріотичних медіа…”, — написав Княжицький.

Геннадій Москаль

У 1980-1990-х роках Геннадій Москаль працював у правоохоронних органах. З червня 2001 року по вересень 2002 року був головою Закарпатської ОДА. З лютого 2005 року працював заступником міністра внутрішніх справ України – начальником кримінальної міліції.

З листопада 2005-го – був головою Луганської ОДА. У 2007 році Москаля указом президента призначили заступником голови Служби безпеки України.

У вересні 2014-го Петро Порошенко призначив Геннадія Москаля на посаду голови Луганської ОДА. З липня 2015 Москаль знову очолював Закарпатську ОДА. У квітні 2019 року Володимир Зеленський звільнив Москаля разом з іншими головами ОДА.

Геннадій Москаль був заслуженим юристом України. Нагороджений орденом “За заслуги” ІІІ та ІІ ступенів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності