Помер багаторічний керівник міської лікарні у Брюховичах

Помер багаторічний керівник міської лікарні у Брюховичах

Заслужений лікар України Валерій Першин очолював лікарню з 1979 до 2022 року. До останнього він був радником генерального директора Першого медоб’єднання

У понеділок, 5 лютого, у віці 83 років помер Валерій Першин, багаторічний керівник міської лікарні у Брюховичах. Про це повідомили на сторінці Львівської міської ради.

Прощання з Валерієм Першином відбудеться у вівторок, 6 лютого, у церкві Введення в Храм Пресвятої Богородиці у Брюховичах (вул. Курортна, 6). Парастас розпочнеться о 19:00. Чин похорону відбудеться 7 лютого у тому ж храмі. Початок – об 11:00. Поховають Валерія Першина на цвинтарі у Брюховичах.  

Валерій Першин роботу лікаря почав на посаді терапевта Жидачівської центральної районної лікарні у 1971 р. З 1976 до 1977 р. був клінічним ординатором за спеціальністю “Кардіологія" у Львівському державному медичному інституті. Із січня до серпня 1977 р. працював у 7-ій міській лікарні — був завідувачем відділення реабілітації хворих, які перенесли інфаркт міокарда. А вже із серпня 1977 до травня 1979 р. виконував обовʼязки головного лікаря 7-ї міської лікарні. У травні 1979 р. став головним лікарем цієї лікарні.

Валерій Першин очолював 7-му міську лікарню до березня 2022 року. Саме тоді, під час реформи, лікарня увійшла до Першого медичного об’єднання Львова. Тож з березня 2022 року він був радником генерального директора Першого медоб’єднання.

За сумлінну працю і активну участь у суспільному житті, був нагороджений значком “Відмінник охорони здоров’я”. Мав вищу кваліфікаційну категорію з кардіології. У 2001 році йому було присвоєно почесне звання “Заслужений лікар України”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності