• Головна
  • Україна
  • До України повернули ще шістьох дітей з окупованих територій

До України повернули ще шістьох дітей з окупованих територій

Ще 5 дітей повернула Україна з окупованих територій

Четверо з шести дітей, яких вдалося повернути — сироти. На тимчасово окупованих територіях росіяни вчили їх поводитись зі зброєю й агітували вступати в військовий навчальний заклад

Україна повернула ще 6 дітей з тимчасово окупованих територій Запорізької та Херсонської областей. Четверо з дітей, котрих повернули — сироти. Про це повідомили у п’ятницю, 19 квітня, в організації Save Ukraine.

В Україну повернули ще 6 дітей

Як зазначили в Save Ukraine, вдалося врятувати трьох 16-річних хлопців-сиріт. Двоє з них — брати, які були змушені ходити до російської школи, аби їх не забрали в сиротинець. У школі їм викладали уроки допризовної підготовки й агітували підлітків вступати до військового навчального закладу. “Одного разу в школу приїхали представники військкомату, видали 16-річним хлопцям приписні й одразу повістки. Агітували школярів підписувати контракт зі збройними силами РФ. А коли потепліє, 11-класників обіцяли вивозити на тренування у поля,” — зазначив представник організації Save Ukraine Микола Кулеба.

Ще одному хлопцю, якого вдалося повернути, невдовзі має виповнитись 17. Аби не мати проблем із російським військкоматом, вони разом із дідусем вирішили виїжджати. Як зазначають в Save Ukraine, до початку повномасштабного вторгнення 16-річний підліток жив з дідусем і бабусею. “Після 24 лютого 2022 року майже не виходив з дому і постійно мовчав”. Через два роки бабуся юнака померла і хлопчик залишився з дідусем.

Четверо дітей, яких повернули — сироти

Окрім того, з Росії повернули 17-річну Мирославу завдяки Мінреінтеграції спільно із громадською спілкою “Українська мережа за права дитини”. “У 2014 році вона залишилася без батьків. Півтора року тому всупереч власному бажанню дівчинку відправили із тимчасово окупованої території навчатися в Росію,” — зазначили в Мінреінтеграції.

До слова, з початку повномасштабного вторгнення з тимчасово окупованих територій та РФ загалом вдалося повернути 295 українських дітей.

Нагадаємо, наприкінці березня із тимчасово окупованих територій повернули трьох дітей разом із родинами.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності