• Головна
  • Україна
  • Ще чотирьох дітей повернули в Україну з Росії та окупованих територій

Ще чотирьох дітей повернули в Україну з Росії та окупованих територій

Фото: Андрій Єрмак

Дівчину та трьох хлопчиків з Херсонської області повернули за програмою Bring Kids Back UA

Україні вдалося повернути на підконтрольну територію ще чотирьох дітей з окупованої частини Херсонщини. До батьків з окупації повернулися 17-річна дівчина та троє хлопчиків — шести, трьох та дев’яти років. Про це 21 жовтня повідомив у Telegram Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

“Я раніше писав, що в межах реалізації затвердженого плану дій Президента Bring Kids Back UA нам вдалося повернути ще чотирьох українських дітей” — зазначив у дописі від 21 жовтня Андрій Єрмак. Також він поділився історіями врятованих дітей.

Одна родина проживала на території Херсонської області. З початком війни жінка-військовослужбовиця пішла захищати Україну. Її неповнолітній син залишився вдома з бабусею і дідусем. Коли росіяни окупувала частину Херсонщини, мати не могла евакуювати сина та потрапила в полон. Згодом жінку вдалося звільнити, вона почала шукати свого сина, його вдалося знайти та повернути з окупації разом з родичами.

Інший хлопчик до початку повномасштабної війни мав вроджені проблеми зі здоров’ям і перебував у медзакладі на Херсонщині. Там його готували до операції в дитячій лікарні “Охматдит”. Через вторгнення РФ батькам дитини довелося евакуюватися, а хлопчик потрапив в окупацію. Разом з іншими дітьми його примусово вивезли до Криму. Зараз родина знову разом.

Ще одного хлопчика росіяни вивезли з окупованої Херсонщини у Брянську область, де він опинився в дитячому будинку. Однак його бабуся продовжувала шукати онука, який тепер вже з нею.

Нагадаємо, 17 жовтня Україна повернула трьох дітей з тимчасово окупованих територій.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності