• Головна
  • Україна
  • Із тимчасово окупованих територій України вдалося повернути ще трьох дітей

Із тимчасово окупованих територій України вдалося повернути ще трьох дітей

Із тимчасово окупованих територій України вдалося повернути ще трьох дітей

Діти перебували на окупованій частині Херсонської області

Україні вдалося повернути на підконтрольну територію ще трьох дітей, які перебували на окупованій частині Херсонщини. До батьків з окупації повернулися 6-річний і 10-річний хлопчики, та 8-річна дівчинка. Про це повідомили у Мінреінтеграції 17 жовтня.

У міністерстві зазначають, що коли росіяни окупували Херсон, батьки 10-річного Олександра, 8-річної Дарини та 6-річного Якова відправили дітей у село до бабусі, сподіваючись на більшу безпеку. Невдовзі місто звільнили, але бабуся з онуками залишилися на тимчасово окупованій території.

“Завдяки зусиллям Української мережі за права дитини та за сприяння Мінреінтеграції діти знову разом із батьками. Слова особливої подяки – Державній міграційній службі”, — написали у Мінреінтеграції.

Також минулого тижня возз’єдналася ще одна сім’я. Міністерство з питань реінтеграції 17 жовтня повідомило, що після 19 місяців розлуки з окупованої частини Херсонської області до батьків повернулися 9-річна Надійка та її 14-річний брат Михайло. Напередодні повномасштабного вторгнення вони поїхали до бабусі й дідуся в село, яке потім окупували росіяни.

Нагадаємо, 5 жовтня Україна повернула 19 дітей з тимчасово окупованих територій.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності