• Головна
  • Війна
  • З тимчасово окупованих територій повернули ще 10 дітей

З тимчасово окупованих територій повернули ще 10 дітей

З тимчасово окупованих територій повернули ще 10 дітей

В окупації українських дітей змушували співати гімн РФ та писати листи російським солдатам

На підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще 10 дітей, які опинилися в окупації після 24 лютого 2022 року. Допомогла дітям возз’єднатися з їхніми сім’ями команда благодійної організації Save Ukraine. Про повернення дітей на підконтрольну Україні територію повідомив співзасновник організації Микола Кулеба у п’ятницю, 8 березня.

“Щоразу, коли звертаються до нас за допомогою, ми розуміємо усі ризики та всю небезпеку для дітей. Там, під владою окупанта, наші діти позбавлені будь-яких прав і звичайного щасливого дитинства. Тому часу на зволікання немає. Ми одразу починаємо діяти“, — написав Микола Кулеба.

Історії дітей, які жили в окупації

У своєму дописі Микола Кулеба розповів історії кількох з 10 врятованих дітей. Зокрема про те, що на тимчасово окупованих територіях діти були змушені відвідувати русифіковані школи. Там їх змушували вчитися за російськими підручниками, дивитися пропагандистські фільми, співати гімн РФ, а також писати листи російським солдатам.

“І це особливо цинічно з боку окупантів — примушувати дітей писати листи військовим, які вбивають їхніх батьків, матерів, братів та сестер, а також прославляти країну, яка позбавила їх спокійного життя“, — написав співзасновник Save Ukraine.

Також він розповів, що одна з дітей народилася вже в окупації. Її мати під час вагітності не змогла виїхати на підконтрольну Україні територію. “У пологовий їхали через кільканадцять російських блокпостів. Ледь домовилися з військовими пропустити їх у пологовий. Нове життя народжувалося під вибухи. Додому їх виписали через 4 години після пологів, так і не зробивши дитині жодного щеплення“, — додав Микола Кулеба.

Наразі усі десятеро дітей перебувають в безпеці разом зі своїми рідними. На сьогодні благодійна організація Save Ukraine допомогла повернути з тимчасово окупованих територій України та з території РФ 261 дитину.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності