• Головна
  • Війна
  • З окупованої території повернули 5-річну доньку української військовослужбовиці

З окупованої території повернули 5-річну доньку української військовослужбовиці

Українська військовослужбовиця зустрілася зі своєю 5-річною донькою в Києві, фото Миколи Кулеби

Дівчинка перебувала в окупації рік і десять місяців

До України з тимчасово окупованої Донецької області повернули п'ятирічну доньку української військової. Дівчинка на початок повномасштабного вторгнення перебувала у бабусі в одному з міст Донеччини, яке росіяни швидко окупували.

Як повідомив засновник мережі порятунку Save Ukraine Микола Кулеба, українська військовослужбовиця Євгенія вступила до лав ЗСУ напередодні повномасштабного вторгнення.

«Свою 5-річну доньку Софійку тимчасово залишила на виховання своїй матері в одному з містечок Донеччини, сподіваючись швидко підписати угоду й повернутися служити поруч із донечкою. Проте плани раптово зруйнувало російське повномасштабне вторгнення. І вже за тиждень від початку бойових дій військова та її донька опинилися по різні сторони фронту», — розповів Кулеба.

За його словами, весь цей час жінка підтримувала зв'язок з рідними й шукала можливості допомогти їм виїхати з окупації. Як зазначив Кулеба, виїхати бабусі та дівчинці з окупованої території допомогла мережа порятунку Save Ukraine. Волонтери організації організували виїзд родини з окупованої території через Росію та Білорусь.

«Євгенія вже в Києві зустріла маму з донькою й нарешті їх обох обійняла. І особливо довго обіймала свою маленьку донечку, з якою була в розлуці 1 рік і 10 місяців. Побачивши мамину форму, Софійка здивувалася і сказала: «А там дяді не в такій формі ходять. У них форма негарна»», — написав Кулеба.

Нагадаємо, раніше уповноважена президента з прав дитини Дар’я Герасимчук повідомила, що станом на кінець березня українській владі точно відомо про понад 19,5 тисяч дітей вивезених з окупованих територій до Росії, але їх складно точно підрахувати через окупацію частини території України. Водночас російська влада заявляла про те, що до Росії з України загалом вивезли 700 тисяч дітей.

Через те, що Росія викрадає українських дітей, Міжнародний кримінальний суд торік видав ордер на арешт Путіна, а також уповноваженої з прав дитини при президентові РФ Марії Львової-Бєлової. Також у викраденні українських дітей Росії допомагає Білорусь.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності