• Головна
  • Україна
  • З тимчасово окупованої території Запоріжжя повернули дівчинку після двох років розлуки з батьками

З тимчасово окупованої території Запоріжжя повернули дівчинку після двох років розлуки з батьками

Фото: Уніан

Дитина гостювала у бабусі з дідусем і вони не змогли виїхати після початку повномасштабного вторгнення

Після тривалої розлуки з батьками неповнолітню дівчинку повернули на підконтрольну Україні територію та допомогли возз’єднатися з сім’єю. Дитина провела два роки на тимчасово окупованій території Запорізької області з бабусею та дідусем, які не могли її самостійно вивезти. Про повернення дитини повідомила пресслужба Міністерства реінтеграції України у суботу, 10 лютого.

У лютому 2022 року дівчинка гостювала у своїх бабусі з дідусем, які мешкали в Запорізькій області. Після початку повномасштабного вторгнення територію, де вони жили, окупували росіяни. “Виїхати одразу вони не могли, оскільки бабуся була тяжкохворою. Перевозити її не було можливості. Забирати дівчинку самотужки батькам теж було ризиковано”, — розповіли у Міністерстві Реінтеграції.

Дитина залишалася на тимчасово окупованій території протягом майже двох років. У грудні 2023 року бабусі дівчинки не стало, тоді її мати — Марія, — звернулася до Мінреінтеграції з проханням допомогти повернути доньку додому. Після майже трьох місяців очікування дитину вдалося переправити на підконтрольну Україні територію та повернути батькам.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності