• Головна
  • Україна
  • Із тимчасово окупованих територій вдалося повернути ще трьох дітей

Із тимчасово окупованих територій вдалося повернути ще трьох дітей

Фото: Микола Кулеба, Facebook

До України повернулися восьмирічний Єлисей та двоє 18-річних братів, Андрій та Михайло

До України вдалося повернути ще трьох дітей з тимчасово окупованих територій. Про це 24 грудня повідомив у Facebook засновник Save Ukraine Микола Кулеба.

На початок повномасштабного вторгнення восьмирічний Єлисей жив разом з бабусею на окупованій частині Херсонщини. Його мати жила в Одесі. Коли бабуся померла, окупаційна влада помістила дитину в інтернат.

За станом здоров’я мати не могла поїхати за сином, тому за ним поїхала двоюрідна сестра жінки. Проте дитину їй не віддали, хоча родичка мала всі потрібні документи.

“Якщо дитина пів року перебуває на території РФ без батьківського піклування, їй надають відповідний статус, що дозволяє віддати в російську сімʼю або обрати інший спосіб влаштування. Команда Save Ukraine зробила все, щоб мама отримала необхідну медичну допомогу і змогла забрати дитину з окупованої території", — розповів Кулеба.

Також з Єлисеєм до України повернулись двоє 18-річних братів-сиріт — Андрій та Михайло. До повномасштабного вторгнення хлопці виховувалися в прийомній родині на окупованій території.

Після настання повноліття брати зрозуміли, що їх відправлять воювати проти українців. Водночас в Україні обидва хлопці були у розшуку як безвісти зниклі.

Нагадаємо, нещодавно Україні вдалося повернути ще одну дитину, яку викрали росіяни. Від початку повномасштабного вторгнення 12-річний хлопець пробув під окупацією півтора року, а пізніше його вивезли до Росії, де він прожив ще чотири місяці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності