• Головна
  • Україна
  • Катар допоміг повернути Україні ще трьох викрадених росіянами дітей

Катар допоміг повернути Україні ще трьох викрадених росіянами дітей

Україна продовжує повертати дітей, яких викрали росіяни, фото Дмитра Лубінця

Двох дітей повернули з окупованих територій, третю — з Росії

Україна за посередництва Катару повернула ще трьох дітей, яких раніше викрали росіяни, повідомив у суботу, 16 грудня, уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець. Повернення дітей відбулося в рамках плану президента України Володимира Зеленського Bring Kids Back UA.

За словами Лубінця, хлопчика 2008-го року народження і дівчинку 2011-го вдалося вивезти з тимчасово окупованої території Херсонщини. Діти вже перебувають поряд зі своєю мамою.

Третій хлопчик 2011-го року народження вже теж поряд зі своєю мамою. Мама його забрала на території Грузії. Хлопець прагнув повернутися в Україну з Росії до матері, після того, як його батько вивіз без дозволу.

«Кожне повернення — окрема історія і спецоперація над якою працюють люди. І їх мета – повернути всіх дітей на Батьківщину», — наголосив уповноважений з прав людини.

Він нагадав, що в разі зникнення дитини батьки чи інші родичі мають повідомити про це в поліцію за номером 102. Водночас якщо батьки чи родичі впевнені в тому, що їхню дитину викрали й вивезли до Росії або ж вона перебуває на окупованих територіях, то про це, крім поліції, також потрібно повідомити Офіс омбудсмана за такими контактами:

  • гаряча лінія 0 800 50 17 20 — у межах України;
  • 044 299 74 08 — для дзвінків з-за кордону;
  • електронна адреса — [email protected].

«Кожен випадок ми розглядаємо індивідуально і максимально працюємо для результату», — наголосив Лубінець.

Нагадаємо, за час війни росіяни викрали з України понад 19,5 тис. дітей. Для повернення викрадених дітей Україна залучилася підтримкою міжнародних партнерів та громадських і волонтерських організацій.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності