• Головна
  • Україна
  • Росія за посередництва Катару погодилася повернути до України ще шістьох викрадених дітей

Росія за посередництва Катару погодилася повернути до України ще шістьох викрадених дітей

Дитячий майданчик у Запоріжжі. Фото: Efrem Lukatsky/AP

5 грудня діти мали вирушити до України через Білорусь

Росія погодилася повернути в Україну шістьох депортованих дітей. Посередником у перемовинах виступив Катар.У вівторок, 5 грудня, діти мали вирушити до України через Білорусь. Про це заявив державний міністр Катару з питань міжнародного співробітництва Лолва Аль-Хатер, повідомила газета The Washington Post.

Дітям, які повернуться назад до України, від 8 до 15 років. За даними Washington Post, мати 11-річного хлопчика — українська військова, яка зараз перебуває в полоні окупантів. Інший 13-річний підліток гостював у бабусі в селі в Росії, він зустрівся з матірʼю в окупованому Сімферополі. Вони разом приїхали до Москви, щоб потім вирушити до України.

15-річний підліток жив зі своєю бабусею в окупованій частині Запорізької області, тепер він возз’єднається зі своєю матір’ю в Києві. Восьмирічний хлопчик, який жив із бабусею в окупованій Луганській області України, зустрівся зі своєю матір’ю у Луганську — вони вирушили до України. Двоє інших дітей, які живуть із батьком і дорослою сестрою в РФ, повернуться в Україну разом із сестрою, щоб воззʼєднатися з матірʼю.

Катар часто виступає посередником між різними країнами. Цьогоріч країна посприяла звільненню з Росії інших українських дітей, зокрема маріупольця Богдана Єрмохіна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності