• Головна
  • Україна
  • До України повернули ще одного підлітка, якого викрали росіяни — Офіс Президента

До України повернули ще одного підлітка, якого викрали росіяни — Офіс Президента

Фото: Андрій Єрмак

Хлопець повернувся до України в день свого повноліття

У неділю, 19 листопада, до України повернули ще одного підлітка, якого росіяни викрали з тимчасово окупованої території. Про це повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Ще 16-річним Богдана Єрмохіна окупанти вивезли з Маріуполя до Московської області. Богдан звернувся до Президента України з проханням допомогти йому виїхати з Росії. В Україні на повернення юнака чекала двоюрідна сестра.

“Ми були у постійній комунікації з Богданом і він вже в Україні, поруч зі своєю сестрою. Злагоджена робота команди Офісу та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця”, — розповів голова ОП.

Як зазначив Дмитро Лубінець, поверненню юнака сприяли Держава Катар, ЮНІСЕФ, Посольство України в Білорусі за результатами перемовин з російською стороною.

“Окремо хочу подякувати за логістичну підтримку нашого Офісу БФ Orphans Feeding Foundation, зокрема співзасновниці Маріам Ламберт. Висловлюю подяку й адміністрації ДПСУ за сприяння у роботі. Також щодо возз’єднання хлопця із сестрою мав комунікацію з уповноваженою з прав людини в РФ. Це був тернистий шлях: Богдан пережив багато в РФ, але попри все він хотів бути вдома”, — написав омбудсман.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності