• Головна
  • Україна
  • Викраденого росіянами 12-річного хлопця повернули матері — військовослужбовиці ЗСУ

Викраденого росіянами 12-річного хлопця повернули матері — військовослужбовиці ЗСУ

Фото: Омбудсман Лубінець Дмитро

Дитина провела в окупації близько 18 місяців

Україні вдалося повернути ще одну дитину, яку викрали росіяни. Від початку повномасштабного вторгнення 12-річний хлопець пробув під окупацією півтора року, а пізніше його вивезли до Росії, де він прожив ще чотири місяці. Нещодавно дитину повернули матері — військовослужбовиці ЗСУ. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у п’ятницю, 22 грудня.

Напередодні повномасштабної війни 12-річний хлопчик приїхав до батька у Луганську область на три дні. З перших днів вторгнення РФ дитина опинилась під окупацією приблизно на півтора року. Також чотири місяці хлопчик вимушено провів на території Росії. Там йому навіть довелося навчатися в російській школі.

“Мама дитини не могла самостійно забрати 12-річного українця через те, що вона військовослужбовиця ЗСУ. Тому жінка звернулася до нас з проханням допомоги повернути її сина”, — розповів Лубінець.

Офіс Омбудсмана напрацював шлях повернення хлопчика. Наразі дитина перебуває на підконтрольній Україні території.

Нагадаємо, нещодавно з тимчасово окупованої території вдалося повернути 17-річного хлопця. Для його повернення знадобилося близько місяця.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності