Обікрали шість помешкань: на Львівщині засудили банду квартирних злодіїв

Фото ілюстративне

Банда квартирних злодіїв складалася з трьох львів’ян

Миколаївський райсуд Львівської області засудив до тюремного терміну двох львів’ян, які входили до банди квартирних злодіїв, що діяла на Львівщині та складалася з трьох львів’ян.

Як повідомила в четвер, 2 травня, Львівська обласна прокуратура, організатора банди засудили до дев’яти років ув’язнення з конфіскацією майна, а його спільника — до восьми років та одного місяця з конфіскацією майна. Банда орудувала в області з серпня 2017 року, свідчить текст судового вироку.

Як з’ясували правоохоронці, організатор шукав квартиру чи приватний будинок, власників яких не було вдома. Також він готував спеціальні пристрої для відчинення замків і надавав вказівки учасникам групи з метою забезпечення оперативності та дотримання заходів конспірації.

Як дізналися правоохоронці, один з виконавців допомагав спільнику шукати дорогі речі, гроші та інші матеріальні цінності у помешканні. Інший — стежив за обстановкою на вулиці та корегував дії у разі повернення мешканців. Після обкрадання помешкань чоловіки втікали з місця події.

«Загальна сума збитків, яку обвинувачені заподіяли потерпілим, становить понад 635 тис грн. Усього доведено 6 епізодів протиправної діяльності організованої групи», — зазначили у прокуратурі.

Під час обшуків у чоловіків виявлено та вилучено грошові кошти, ювелірні вироби, інше майно потерпілих, а також мобільні телефони з SIM-картками та засоби для несанкціонованого відкривання дверей. Вирок суду набере законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження (зазвичай це 30 днів з моменту проголошення вироку).

Про засуджених відомо, що один з них вже був раніше судимий за крадіжку. Обоє безробітні, в одного з них є неповнолітня дитина.

Також у прокуратурі додали: щодо третього учасника групи, то матеріали стосовно нього виділили в окреме кримінальне провадження.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності