Серійний злодій обікрав магазини Львова на 102 тис. грн

Серійний злодій обікрав магазини Львова на 102 тис. грн

На суді чоловік відмовився визнавати свою вину за всі злочини

Залізничний районний суд 2 лютого ухвалив вирок у справі щодо крадіжок харчових продуктів в магазинах торгових мереж “Близенько”, “Рукавичка” і “Свій маркет”, які сталися у грудні 2022 року.

На лаві підсудних був мешканець Львова Андрій Ч., який за 2012-2024 роки вісім разів був судимий за крадіжки. Під час розслідування правоохоронці встановили, що саме він 12, 16, 17, 20 і 21 грудня 2022 викрав продукти харчування у магазинах мережі «Близенько» (на братів Міхновських, 23, Чернівецькій 17 і Кульпарківській, 118), «Рукавичка» (двічі на Городоцькій, 76) і  «Свій маркет» на Виговського, 1. Його причетність до інкримінованих злочинів підтверджувалася записами камер відеоспостереження, встановленими в цих торговельних закладах.

Однак на суді чоловік визнав свою вину лише частково. Він заявив суду, що він визнає вчинення ним крадіжок товару у всіх епізодах, які йому інкриміновані, проте не погоджується з вартістю викраденого майна. Пізніше під час свого виступу Андрій Ч. заперечив свою причетність до інкримінованих йому крадіжок, заявивши, що “це божевілля — позбавляти волі особу терміном на вісім років за викрадення пару банок кави”, після чого відмовився давати будь-які покази на підставі статті 63 Конституції України.

Однак суддя Дмитро Боровков погодився з аргументами і доказами, зібраними правоохоронцями, визнав Андрія Ч. винним у крадіжках з магазинів та засудив його до шести років позбавлення волі. Він також повинен буде сплатити торговельним підприємствам завдані їм збитки на загальну суму в 102 тисяч гривень. На це рішення суду обвинувачений ще може подати апеляцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності