• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові суд дав шанс виправитися бездомному, який розкаявся за крадіжку мобільного телефона

У Львові суд дав шанс виправитися бездомному, який розкаявся за крадіжку мобільного телефона

У Львові суд дав шанс виправитися бездомному, який розкаявся за крадіжку мобільного телефона

Зловмисник пояснив свої дії нестачею грошей

Залізничний районний суд Львова 25 січня засудив до п’яти років позбавлення волі львів’янина Богдана Д., який викрав у нетверезого громадянина мобільний телефон. Водночас обвинуваченого звільнили від відбуття покарання, встановивши йому випробовувальний термін строком на два роки.

За даними слідства, Богдан Д. 1 серпня 2023 року, перебуваючи на зупинці громадського транспорту на вулиці Городоцькій поблизу ТЦ “Скриня”, викрав телефон з кишені штанів чоловіка, який перебував в стані алкогольного сп’яніння. Підсудний визнав свою вину і пояснив свої дії тим, що у той момент дуже потребував грошей, а тому вирішив вкрасти цей телефон. Однак згодом його затримали працівники поліції.

У скоєному підсудний, з його слів, щиросердно розкаявся і просив суворо не карати. Суд також взяв до уваги той факт, що зловмисник раніше не був засуджений, не має роботи і житла, а також страждає на розлади психіки і поведінки внаслідок вживання алкоголю та з 2012 року перебуває на обліку в КНП ЛОР «Львівський обласний медичний центр превенції та терапії узалежнень».

З огляду на все це, суд вирішив, що підсудний ще може виправитися, а тому, засудивши Богдана Д. до п’яти років позбавлення волі, звільнив його від відбування покарання з дворічним іспитовим строком. Засуджений повинен періодично реєструватися в уповноважених органах з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання або роботи.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності