Львів’ян запрошують до Великоднього сніданку з людьми, які втратили дім

Львів’ян запрошують до Великоднього сніданку з людьми, які втратили дім

Святковий сніданок проведуть у Центрі підтримки людей

У неділю, 5 травня, львів’ян запрошують доєднатися до Великоднього сніданку з людьми, які втратили дім. Така подія створить атмосферу свята для тих, хто опинився в складних життєвих обставинах, повідомили у середу, 2 травня, у спільноті взаємодопомоги “Емаус-Оселя”.

Трапеза буде розрахована на 300 людей

Великодній сніданок проведуть у неділю, 5 травня, у Центрі підтримки людей, які втратили дім, імені Олесі Саноцької, що у Винниках. Знайти центр можна за адресою вулиця Галицька, 12а, трапеза розпочнеться о 12:00. На сніданок запрошують не лише людей без домівок, а усіх інших, хто цього потребує — ВПО, пенсіонерів, та просто людей, які опинилися в скрутному становищі.

Соцпрацівниця Ольга Біянська розповіла журналістам LVIV.MEDIA, що святкова трапеза буде розрахована на 300 людей, і складатиметься з традиційних великодніх страв, зокрема паски, ковбаси, крашанок тощо. “Запрошуємо людей, щоб вони з нами розділили свято. Наші постійні відвідувачі, це близько 60-80 людей, уже знають про сніданок, проте ми хочемо, щоб до свята долучилося більше охочих. Адже не лише бездомні, а й ВПО і деякі мешканці міста, особливо люди пенсійного віку, не мають змоги придбати та приготувати для себе традиційний Великодній стіл”, — додала Ольга Біянська.

Продукти для Центру надають благодійники, зокрема ринок Шувар та мережа магазинів “Рукавичка“. Приготувати святковий обід працівникам допомагають в Українському католицькому університеті.

До слова, щотижня у четвер о 14:00 біля Порохової вежі у Львові працівники центру проводять безкоштовну роздачу їжі для людей, хто цього потребує.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності